“Actiunile romanesti au inceput sa scada in aprilie, aparent din cauza declaratiilor contradictorii despre Pilonul II. Situatia nu sta insa tocmai asa: tot in aceasta perioada indicii pietelor emergente si de frontiera au scazut chiar mai mult, asa ca era normala si o serie de scaderi in Romania. Consideram ca in actualele preturi de pe Bursa de Valori Bucuresti nu este inclusa tema desfiintarii sau a suspendarii Pilonului II”, a declarat Dragos Manolescu, director general adjunct OTP Asset Management.

Fata de maximul inregistrat in luna ianuarie, indicele MSCI Frontier Markets a inregistrat o depreciere de 15,5% pana la sfarsitul lunii mai. Pe de alta parte, indicele romanesc BET-BK a inregistrat o corectie de 12,6% fata de maximul lunii ianuarie. De altfel, Bursa de Valori Bucuresti a evoluat mult mai bine decat pietele din regiune, fiind singura care se afla pe plus la nivelul primului semestru.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock