Accederea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara ar putea genera un apetit sporit din partea fondurilor administrate specializate pe pietele emergente, cresterea capitalului disponibil si a preturilor actiunilor companiilor listate, considera reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

In plus, bancherii cred ca promovarea ar putea impulsiona noi listari de companii pe Bursa de Valori Bucuresti.

"Piata de capital din Romania intra intr-o noua etapa de dezvoltare. Intrarea in liga pietelor emergente este poate cea mai mare realizare a Romaniei in plan economico-financiar din ultimii ani. De altfel, dezvoltarea pietei de capital reprezinta un deziderat inclusiv pentru indeplinirea criteriilor de convergenta pentru adoptarea monedei unice euro. Aceasta clasificare reprezinta un element transformator al pietei de capital din Romania, dar si un imbold pentru cresterea importantei acesteia in sustinerea antreprenorilor si a economiei Romaniei", a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor.

“Parteneriatul dezvoltat prin intermediul initiativelor legislative si al dialogului permanent al membrilor Comisiei Piete de Capital si Trezorerie din ARB cu Banca Nationala a Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central s-a concretizat in imbunatatirea cadrului legislativ si a aspectelor operationale aplicabile tuturor participantilor si investitorilor care acceseaza piata de capital din Romania, fiind un factor semnificativ in obtinerea de catre Romania a statutului de piata emergenta. Multumim pe aceasta cale tuturor partilor implicate in acest demers important pentru Romania. ARB are o viziune integrata asupra pietei financiare din Romania si va continua eforturile pentru a aduce piata de capital din Romania la acelasi nivel cu pietele dezvoltate din Europa”, a mentionat Ioana Apa, Presedintele Comisiei Piete de Capital si Trezorerie din cadrul ARB.

Anuntul publicat de FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formala al FTSE Russell, care presupune implicarea autoritatilor de reglementare si a burselor de valori locale prin intermediul discutiilor directe si a unor chestionare formalizate alaturi de un calendar anual prestabilit de comunicare si implementare. Asociatia Romana a Bancilor, prin intermediul membrilor sai, combina expertiza locala cu cea europeana si globala si este angajata strategic in dezvoltarea de practici aplicabile la nivelul intregii industrii financiare, in linie cu standardele internationale si cu reglementarile Uniunii Europene.

Citeste si:
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie
Start-up de agricultura Holde...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni