Fondul Proprietatea (FP) va scoate la vânzare accelerată 1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom (SNP), care în prezent valorează 800 mil. lei (161,8 mil. lei). Fondul poate suplimenta oferta cu încă 1,15 miliarde acțiuni Petrom, evaluate la 540,5 mil. lei, dacă interesul pentru ofertă va fi unul ridicat.

UPDATE, 20 Ianuarie: Fondul Proprietatea a anunţat că a vândut 2,27 miliarde de acţiuni ale OMV Petrom pentru 978 milioane de lei. Acțiunile reprezintă 4% din Petrom. FP a vândut la prețul de 0,43 lei pe unitate.

Acțiunile Petrom au închis ședința bursieră de miercuri la prețul de 0,47 lei/titlu, în scădere cu 3,1%.

”Fondul a agreat cu Părțile care acționează în calitate de Bookrunner o perioada de restricție (în limba engleză, „lock-up period”) de 90 zile începând cu dată de 19 ianuarie 2022, în legătură cu acțiunile și certificatele de depozit globale având la bază acțiuni suport deținute de Fond în Petrom (precum și a oricăror alte valori mobiliare ale Societății, care sunt în mod substanțial similare cu cele menționate anterior). Se poate renunta la perioada de restricție cu acordul Părților care acționează în calitate de Bookrunner”, se menționează într-un raport al Fondul Proprietatea.

Plasamentul va fi demarat imediat iar intermediarii ofertei vor fi Erste Group Bank și SSIF Swiss Capital, care vor acţiona în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română S.A. şi Auerbach Grayson and Company LLC vor acţiona în calitate de Joint Bookrunners.

Petrom este cea mai mare companie din România (inculzând și business-ul de vânzare carburanți) în funcție de vânzări. După primele 9 luni din 2021, compania petrolieră avea un profit de 1,67 miliarde lei și venituri din vânzări de 17 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri