Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) a realizat, la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2022, un profit net de 4,28 milioane de lei (0,87 milioane de euro), în creștere cu 135% față de profitul realizat la finele primelor nouă luni de anului trecut.

Veniturile companiei au fost de 53,95 milioane de lei (11,02 milioane de euro), la finele T3 2022, reprezentând o creștere de 150% față de cele 21,54 milioane de euro (4,40 milioane de euro), realizate la încheierea aceluiași trimestru din anul anterior.

Ținând seama de bugetul de venituri și cheltuieli (BVC), anunțat de conducerea companiei la începutul acestui an și aprobat de acționari în aprilie, Arctic Stream și-a depășit previziunea privind cifra de afaceri (situată la 46,65 milioane de lei) cu 7,28 milioane de lei, respectiv cu 15,6%, încă din primele trei trimestre ale acestui an.

În privința profitului, suma realizată la finele T3 2022 reprezintă 84,88% din estimarea din BVC (5,05 milioane de lei). În ultimul trimestru al acestui an, compania ramâne optimista în ceea ce privește depășirea estimării de profit pentru 2022.

În primele 10 luni ale anului 2022, Arctic Stream a crescut considerabil volumul de vânzări semnând peste 100 de contracte, majoritatea cu termen de implementare programat a se încheia anul acesta, precum și altele cu o durată mai îndelungată, de 1-2 ani.

Luna trecută, Arctic Stream a anunțat semnarea a două contracte semnificative cu clienți din sectorul public. Unul este în valoare de 11,40 milioane de lei, fiind semnat în asociere cu alt agent economic, iar celălalt se ridică la valoarea de 5,19 milioane de lei, reprezentând un contract subsecvent contractului-cadru, cu o valoare maximă estimată la 34,9 milioane de euro, anunțat la începutul lunii iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri