Administratorul de fonduri mutuale NN Investment Partners (NN IP) își schimbă denumirea în Goldman Sachs Asset Management, după finalizarea achiziției anunțată anul trecut.

NN Investment Partners era deținută anterior de grupul olandez NN Group, care și-a vândut participația către americanii de la Goldman Sachs. Important de menționat că Goldman a cumpărat doar businessul de fonduri mutuale de la ING, nu și cel de fonduri de pensii. Așadar, la NN Pensii nu va exista nicio schimbare.

Ca urmare, echipa de management a NN IP s-a alăturat Goldman Sachs în poziții de conducere și toate echipele de investiții au fost integrate.

”Rebranding-ul organizației și operațiunilor NN IP reprezintă un pas important în a deveni un business unificat. Acest lucru implică schimbarea brandului și redenumirea produselor și a entităților juridice pentru a reflecta brandul Goldman Sachs Asset Management și toate convențiile privind denumirile”, au anunțat reprezentanții companiei.

Primii pași pentru schimbarea identității vizuale și de nume au fost făcuți începând cu 1 februarie 2023 și sunt acum vizibili pe canalele digitale. În plus, toate fondurile de investiții și entitățile juridice care conțin "NN" sau "NN IP" și-au schimbat numele pentru a reflecta identitatea Goldman Sachs, inclusiv toată documentația legală a fondurilor NN IP. Aceste documente sunt accesibile prin intermediul site-ului cu noua identitate vizuală.

Majoritatea acestor schimbări intră în vigoare începând din 6 martie și nu au niciun impact asupra portofoliului de produse sau a proceselor de investiții ale companiei.

Milan Prușan, omul care a condus în ultimii ani operațiunile NN IP în România, rămâne la conducerea noii entități, noua sa funcție oficială fiind cea de Executive Director, Country Head, România, Goldman Sachs Asset Management.

Sursa foto: Shutterstuck / Dennis Diatel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri