Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat majorarea ofertei de răscumpărare de acţiuni Fondul Proprietatea (FP) de la 670 de milioane de acțiuni la 1,67 miliarde de acţiuni.

Anterior, Fondul primise aprobarea ASF pentru răscumpărarea a 670 milioane de acţiuni, echivalentul a 12% din capital, iar ulterior a anunţat că vrea suplimentarea cu 1 miliard de acţiuni. Ca urmare a aprobării creșterii ofertei de răscumpărare, FP poate acum să achiziționeze 30% din propriul capital.

Acțiunile răscumpărate vor fi anulate, un proces menit să ducă la creșterea prețului acțiunilor și răsplătirea indirectă a acționarilor FP.

Fondul Proprietatea va oferi 0,6319 lei pentru fiecare acțiune răscumpărată. Având în vedere acest preț, programul poate ajunge la o valoare totală de 1,05 mld. lei.

Joi, la ora 15.30, o acțiune FP se tranzacționa liber pe bursă la 0,54 lei/unitate, după mai multe zile de creșteri puternice ca urmare a anunțului privind programului de răscumpărări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri