Erste Bank s-ar putea lista la Bursa de Valori Bucuresti, a treia piata de tranzactionare dupa Viena si Praga, pana la inceputul lunii decembrie prin modalitatea passporting-ului, a declarat pentru The Money Channel (TMC), avocatul coordonator al procesului de listare a Erste, Stefan Damian.

Damian a declarat ca nu va fi necesara publicarea unui prospect sau a majorarii de capital social si spera ca listarea sa inceapa pana la inceputul lunii decembrie. Avocatul a precizat ca Erste Bank, societate listata la bursele de valori din Viena si Praga, se pregateste de listarea la Bucuresti, prima piata din sud-estul Europei in care titlurile sale vor putea fi tranzactionate, prin modalitatea passporting-ului.

"Erste se listeaza nu neaparat printr-o oferta publica de majorare de capital, ci se listeaza printr-o modalitate numita passporting", a declarat avocatul.

Listarea prin "passporting" implica aprobarea de catre autoritatea de supraveghere a pietei din tara de origine a emitentului (Austria, in cazul Erste Bank) a unui prospect care sa fie acceptat de autoritatea altui stat membru al Spatiului Economic European (Uniunea Europeana, Islanda, Lichtenstein si Norvegia) ca suport al unei oferte publice sau pentru admiterea la tranzactionare a titlurilor pe o piata reglementata, potrivit definitiei publicate pe pagina de internet a London Stock Exchange. Notiunea de "passporting" a fost introdusa printr-o directiva europeana, cu scopul de a stimula formarea unei piete europene unice a serviciilor financiare.

Pe piata de capital din Bucuresti vor fi listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, care sunt acum tranzactionate pe pietele de la Viena si Praga.

La inceputul lunii, Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, a declarat ca spera ca listarea Erste la BVB sa se realizeze pana la sfarsitul anului, dar in mod sigur aceasta se va petrece in urmatoarele opt-noua luni, depinzand de procedurile BVB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Magazinele Agroland au împrumutat 8 mil. lei de la investitorii de pe bursă
Setari Cookie-uri