Transgaz se va lista la Bursa in februarie 2008

Compania de transport de gaze naturale Transgaz Medias se va lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in luna februarie 2008, a declarat directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.

Perioada de desfasurare a ofertei publice de vanzare de actiuni Transgaz (IPO) se va desfasura in perioada 26 noiembrie-7 decembrie 2007, perioada in care investitorii pot subscrie 1,177 milioane actiuni, la pretul de 191,92 lei pe actiune.

Oferta este impartita in doua transe: 60% din numarul de actiuni vor fi oferite investitorilor mari, ce vor subscrie peste 500.000 lei iar restul va fi destinat subscrierilor sub aceasta suma.

"In oferta publica Transgaz se vor folosi in premiera in Romania drepturile de alocare, tranzactionarea propriu-zisa a acerstora urmand sa inceapa la aproximativ trei zile de la data decontarii. In acest mod, investitorii nu vor mai trebui sa stea cu banii blocati timp de doua luni pana la listarea actiunilor si vor putea lichidiza investitia chiar anul acesta", a precizat Mirela Ionescu, directorul general al Raiffeisen Capital&Investment (RCI).

Reprezentantii RCI estimeaza ca tranzactionarea drepturilor de alocare va avea loc in jurul datei de 19 decembrie.

Printre avantajele unei investitii in actiunile Transgaz se numara pozitia de monopol pe piata transportului de gaze naturale, venituri stabile si predictibile, strategia de investitii in Sistemul National de Transport (SNT), imbunatatirea eficientei operationale si politica atractiva de dividende (minimim 50% din profit), conform comunicatului companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri