Investitorii pe bursa instrumentelor derivate de la Sibiu (BMFMS) au plasat, ieri, 120,8 milioane lei (32,11 milioane euro) in aproape 38.000 contracte, iar cele mai lichide au fost derivatele pe activul suport al actiunilor SIF 2.
Numarul tranzactiilor a fost, marti, de 4.850.

"O intensitate aparte s-a resimtit in piata la debutul sedintei, cand preturile s-au depreciat puternic precum si pe finalul zilei care a stat sub semnul anuntului Fed (Federal Reserve, banca centrala americana n.r.) prin care dobanda de baza a fost redusa cu 0,75 puncte, pana la nivelul de 3,5 %. Anuntul a impulsionat atat preturile care au mai recuperat din pierderi, cat si lichiditatea care a crescut simtitor", a declarat un broker, citat de NewsIn.

Chiar si asa, preturile s-au mentinut pe tendinta descrescatoare inceputa de la inceputul acestui an. "Evolutia descendenta prelungita a generat numeroase strategii de hedging prin care au fost protejate sume de ordinul milioanelor de euro, hedgerii fiind mai prezenti ca oricand pe bursa sibiana, unde acopera circa 40 % din investitori", a adaugat brokerul mentionat.

Cele mai lichide derivate au fost cele pe activul suport al actiunilor SIF 2 (DESIF 2), cu 19.334 contracte incheiate, urmate de derivatele pe SIF 5 (DESIF 5), care au avut aproape 18.000 contracte incheiate.

Pentru scadenta martie 2008, DESIF 2 au fost cotate la 2,8666 lei/titlu, in depreciere cu 5,31 bani fata de sedinta anterioara, iar DESIF 2 scadente in iunie au fost cotate la 3,0155 lei, in scadere cu 5,45 bani.

DESIF 5, care s-au plasat pe locul al doilea in topul lichiditatii, au fost cotate la 3,674 lei/actiune pentru scadenta scurta (martie), in depreciere cu 4,5 bani fata de sedinta de luni. Pentru scadenta iunie, DESIF 5 au fost cotate la 3,8605 lei, in scadere cu 3,47 bani.

Derivatele pe activul suport al actiunilor Bancii Transilvania (DETLV) au incheiat sedinta de marti cu 137 contracte pe scadenta martie, la cotatia de 0,81 lei/actiune, in apreciere cu un ban.

Cotatia contractelor la termen pe euro, cu scadenta in martie, a castigat 4,8 bani pana la 3,788 lei, iar pentru septembrie crescut cu 2,6 bani pana la 3,746 lei. Uncia de aur a fost evaluata la 880 dolari pentru contractele cu scadenta in martie, in scadere cu 3 dolari fata de sedinta anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri