Banca americana Citigroup a anuntat ca planuieste sa fuzioneze divizia de brokeraj Nikko Cordial cu divizia de investitii bancare Nikko Citigroup, ca parte a unui plan de reorganizare pe piata din Japonia.

Citigroup a precizat ca este in continuare pregatita pentru o oferta publica initiala in ceea ce priveste Nikko Asset Management, insa nu a stabilit o data exacta, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Citigroup a incheiat achizitia Nikko Cordial, numarul trei pe piata de brokeraj din Japonia, la inceputul anului 2008.

Acordul a oferit Citigroup control deplin asupra a 100 de filiale de brokeraj si un renume in randul investitorilor japonezi, intentionand sa-si sporeasca prezenta pe o piata a activelor in valoare totala de 13 mii de miliarde dolari.

Citigroup, cea mai mare banca americana, a cheltuit aproximativ opt miliarde dolari pentru a achizitiona 68% din Nikko Cordial la inceputul anului 2007.

Dupa mai mult de 100 de ani in care a fost un jucator de nisa in Japonia, Citigroup incepe sa se reformeze pentru a veni in intampinarea cerintelor pietei japoneze.

In 2007, Citigroup si-a relansat filiala japoneza drept banca locala, devenind prima banca straina care primeste aprobarea de a opera ca unitate locala, facand mai usor procesul de deschidere a noi branse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si