Astfel, Bostina si Asociatii va furniza asistenta juridica pentru intocmirea documentatiei de selectie, selectarea intermediarului, negocierea contractului de intermediere si ulterior pe tot parcursul derularii ofertei. Proiectul de listare a Nuclearelectrica va fi condus de avocat senior al SCA Bostina si Asociatii, Olimp Barbulescu, coordonatorul departamentului Piata de Capital.

Listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) face parte din strategia energetica a Romaniei 2007 - 2013, aprobata anul trecut de Guvern. La sfarsitul anului 2007, ministrul economiei si finatelor, Varujan Vosganian, declara ca listarea pe bursa a cate 10% din actiunile celor trei companii detinute de stat, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz va avea loc in 2008.

Presedintele BVB, Stere Farmache, preciza la 12 iunie 2008 ca Nuclearelectrica nu se va lista la bursa in acest an in conditiile in care procesul nu a fost inca demarat, iar pentru o oferta publica initiala de acest tip este nevoie de sase pana la noua luni.

"Ei nu cred ca si-au ales inca un intermediar. Noi ne-am intalnit cu ministrul finantelor si cu conducerea Nuclearelectrica. Exista perspective pentru listarea companiei, dar acest lucru se va intampla cel mai devreme anul viitor", a declarat atunci Farmache.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2009, iar cea a Hidroelectrica a fost blocata.
Statul roman detine 90,28% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea 9,72% din actiuni.

Citeste si:

Bostina si Asociatii mai este implicata in procesul de listare a aeroportului International "Henri Coanda", oferind consultanta Ministerului Transporturilor in cadrul procesului de selectare a intermediarului si negocierea contractului de intermediere pentru listarea Administratiei Porturilor Galati, Administratia Porturilor Giurgiu, Administratia Porturilor Constanta, Administratia Canalelor Navigabile.

De asemenea, casa de avocatura se ocupa de listare RO Future Group si Aro Palace.

Printre listarile de succes ale Bostina si Asociatii se numara Transgaz si Transelectrica, listare Alumil, emisiune de obligatiuni Yioula Glassworks, listarea STK.

Bostina si Asociatii a inregistrat, in 2007, o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro si are peste 130 de avocati si colaboratori. De asemenea, mai detine birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania.