Societatea de brokeraj Intercapital Invest a intermediat in luna iunie tranzactii in valoare de 233,2 milioane de lei (64 milioane de euro)pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ce reprezinta 15,12% din total operatiunilor, fiind lider pe acest segment.

Valoarea totala a tranzactiilor a crescut in luna iunie cu 327% fata de luna precedenta, in principal, datorita faptului ca compania a intermediat operatiunile de cumparare a actiunilor Policolor de catre fondurilor de investitii cipriote RC2 si Romanian Investement Fund. Dintre aceste tranzactii, cea mai importanta a fost cumpararea a 33,23% din actiunile Policolor (PCL) pentru 101 milioane de lei.

In clasamentul valorii totale tranzactionate de societatile de servicii si investitii financiare (SSIF) in primele sase luni ale anului, Intercapital se situateaza pe pozitia a cincea cu operatiuni de 490 milioane de lei.

“Pentru societatea noastra de brokeraj extinderea colaborarii cu investitorii institutionali este o directie importanta in strategia de dezvoltarea , ceea ce reiese si din valoarea tranzactiilor din luna iunie. S-a vazut ca strategia noastra este buna, ca exemple fiind participarea in distributia ofertei publice initiale a Transgaz, cea mai mare IPO din Romania, iar in 2006 intermedierea delistarii Eurom Bank, aceste directii vor urma sa fie continuate si in acest an”, a declarat, pentru Wall Street, Razvan Pasol, director general al societatii Intercapital Invest.

Pe locul doi in topul intermediarilor de la BVB se afla KBC Securities, casa de brokeraj a grupului belgian KBC Group NV, cu o valoare totala a operatiunilor de 193 milioane de lei, in scadere cu 6,02% fata de luna mai. Desi nu este pe primul loc in luna iunie, SSIF-ul este lider in privinta valorii totale de la inceputul anului pana la sfarsitul lunii iunie cu 1,184 miliarde de lei (324 milioane euro) tranzactionate, ce reprezinta 11,35% din valoarea totala.

BT Securities s-a plasat in luna iunie pe pozitia a treia cu 80,2 milioane de lei tranzactionate pe bursa, in scadere cu 19,47% fata de valoarea de 99,6 milioane de lei realizata in luna mai. In primele sase luni, casa de brokeraj s-a pozitionat pe locul al patrulea cu 642,7 milioane de lei.

Locul trei in luna iunie a fost ocupat de firma de brokeraj IFB Finwest cu 62,62 milioane de lei, de asemenea, in scadere cu 18, 06% fata de luna precedenta. Societatea este pozitionata pe locul al optulea in clasamentul valorii tranzactionate in primele sase luni.

Divizia de brokeraj in Romania a grupului grec EFG European Financial, EFG Eurobank Securities, s-a aflat pe locul al cincilea cu 62,03 milioane de lei tranzactionate pe Bursa de la Bucuresti, fiind pe locul 10 in topul primelor sase luni, cu 366,3 milioane de lei.

Pe pozitia a sasea in topul intermediarilor in luna iunie s-a aflat Carpatica Invest cu o valoarea de 59,5 milioane de lei, in scadere cu 20,77% fata de luna anterioara cand a realizat tranzactii de 75,1 milioane de lei. In primele sase luni, casa de brokeraj a realizat operatiuni de 396,5 milioane de lei, plasandu-se pe locul al noualea.
SSIF Broker Cluj, singura societate de brokeraj listata la Bursa de la Bucuresti, a efectuat operatiuni de 58,7 milioane de lei in luna iunie, ocupand locul al saptelea, in scadere cu 7,41% fata de valoarea inregistrata in mai.

Broker Cluj se afla pe locul sase cu 450,5 milioane de lei in privinta valorii tranzactionate in primele sase luni.
Raiffeisen Capital & Investment (RCI) s-a clasat in iunie pe locul opt, cu 53,7 milioane de lei, cu 46, 03% mai putin decat valoarea operatiunilor din luna precedenta, insa in primele sase luni societatea a reusit sa tranzactioneze active in valoare de 654,6 milioane de lei, fiind pe locul 3.

Penultimul loc in top 10 celor mai active societati de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti in luna iunie s-a aflat Eldainvest cu o valoarea totala tranzactionata de 48,8 milioane de lei, in usoara scadere fata de cele 50,7 milioane de lei operate in luna mai. In primele sase luni Eldainvest ocupa locul 12 in clasament cu 293,3 milioane de lei.

ING Bank a ocupat locul al zecelea in luna iunie cu 47,87 milioane de lei, societatea inregistrand o scadere drastica a valorii tranzactionate cu 97, 92% fata de luna mai, cand a realizat operatiuni de 230,8 milioane de lei. Desi in ultima luna, SSIF-ul nu s-a descurcat prea bine, in topul primelor sase luni, se afla pe al doilea loc cu 727, 1 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
In vizita la noul sediu Tradeville: brokeraj in toiul iernii