Cea mai mare banca din Ungaria, OTP Bank, si-a anuntat dorinta de a se lista la Bursa de Valori din Varsovia (WSE) printr-o oferta publica secundara. Actiunile bancii se mai tranzactioneaza si pe Bursa din Budapesta.
Debutul la Bursa din Varsovia nu se va face cu emisiunea a unor noi actiuni, ci prin translatarea actiunilor listate la Budapesta, metoda cunoscuta si sub numele de passporting. Dupa listare, banca va fi inclusa in indicele principal al WSE WIG 20, conform unui comunicat al institutiei.

Presa internationala sustine ca vizita de astazi a presedintelui OTP, Sandor Csanyi, in Polonia, cu ocazia discutiei despre listarii, la WSE este legata si de o posibila fuziune cu cea de-a doua banca poloneza ca marime, PKO BP.

Surse neoficiale declara ca primul stagiu al planului priveste un schimb de actiuni intre cele doua institutii financiare. Sursa mai sustine ca CEO-ul OTP va avea o intalnire in aceasta saptamana cu ministrul finantelor din Polonia.

OTP, cu o capitalizare de circa 7,5 miliarde de euro va majora capitalizarea bursei poloneze, care se afla acum in jurul cifrei de 195,5 milioane de euro.

Banca este detinuta in proportie de 80% de investitori straini si doar 3% sunt in propietatea statului ungar. In urma listarii, OTP va deveni a 26 companie straina din cele 366 de firma listate la WSE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri