"Este o tranzactie in care s-a vandut probabil o societate cu miza imobiliara, avand in vedere valoarea tranzactiei", a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction, citat de NewsIn.

Cele 317.302 de titluri Agrinatura Nanov au fost schimbate la pretul de 96,50 lei, cu 96,37 lei peste ultima cotatie din piata, adica o variatie procentuala de 74.130%, tranzactia ridicandu-se astfel la 30,62 milioane lei (8,46 milioane euro).

"Vedem acest gen de variatie pentru ca probabil nu s-au facut tranzactii de ani de zile si este vorba de un pret la care s-au inteles cumparatorul cu vanzatorul. Astfel, nu este relevant ultimul pret la care s-au efectuat tranzactii, avand in vedere ca s-au realizat acum cativa ani", a explicat Necula.

"La o asemenea cantitate sigur nu a fost o greseala, de genul Siderma", a adaugat brokerul.

Citeste si:

Agrinatura Nanov este un fost agromec care ofera servicii anexe agriculturii si de gradinarit peisagistic. Firma are un capital social de 1,13 milioane lei, divizat in 453.288 de titluri, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Titlurile agromecului se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul AGNV.

Potrivit ultimelor raportari ale Bursei, Eugen Pena este actionarul majoritar al firmei, cu o participatie de 81,24% din capitalul social si, in opinia brokerilor, el este si vanzatorul pachetului de 70% din actiuni. Totodata, Ghimis Constantin mai avea 13,84% din actiuni.

Inaintea acestei tranzactii, Agrinatura avea o capitalizare de numai 74.792 lei, dar la pretul de 96,50 lei/actiune valoarea de piata ar urca pana la 43,74 milioane lei.