Conducerea Broker Cluj (BRK) anuntase la inceputul lunii septembrie ca va propune actionarilor un program de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, la un pret cuprins intre 0,30 lei si 0,5530 lei, pentru o perioada de maximum 18 luni, scrie NewsIn.

Totodata, actionarii Broker Cluj, reuniti in 17 octombrie, au ales doi noi membri in consiliul de administratie si au aprobat ca 3 noiembrie sa fie data de inregistrare pentru hotararile luate in adunare.

De asemenea, actionarii au luat cunostinta de problemele formulate de Miron Martin intr-o adresa inaintata conducerii Broker Cluj si de raspunsurile consiliului la aceste probleme.

Conducerea Broker a raspuns solicitarii facute de Miron Martin si a analizat oportunitatea achizitiei pachetului de 83,02% din actiunile Facos Suceava. Astfel, potrivit analizei facute anul trecut de comitetul de risc al Broker Cluj, cumpararea pachetului de actiuni la Facos a respectat regulamentul privind gestionarea portofoliului, care prevede ca investitiile pe termen lung sa nu depaseasca 15% din capitalurile proprii.

Broker a platit pe actiunile Facos 13,36 milioane lei, in conditiile in care, la a data achizitiei pchetului, 15% din capitalurile proprii insumau 15,45 milioane lei.

Citeste si:

Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Casa de brokeraj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta bursiera de luni la cotatia de 0,2660 lei, ceea ce da o capitalizare de 77 milioane lei (20,81 milioane euro).