De asemena, actionarii Oltchim vor supune spre aprobare contractarea unui credit, in valoare de maxim 100 milioane euro, pentru finantarea achizitionarii activitatii de petrochimie de la Arpechim Pitesti si asigurarea capitalului de lucru necesar, credit garantat cu active si cu contracte de export.

Totodata pe ordinea de zi a AGEA se regaseste si aprobarea datei de 14 ianuarie 2009 ca data de inregistrare privind piata de capital pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrang hotararile adoptate in sedinta actionarilor.

In cazul in care la data de 22 decembrie 2008 AGEA nu indeplineste conditiile de intrunire, sedinta se reprogrameaza pentru 23 decembrie.

Anuntul Oltchim vine dupa ce in 12 noiembrie societatea a anutat ca isi va reduce temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, pe fondul crizei financiare internationale si in luna noiembrie isi va reduce activitatea cu pana la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi.

Citeste si:

De asemenea, Oltchim a mai anuntat ca aproximativ 550 de salariati vor parasi compania, in perioada noiembrie 2008- ianuarie 2009, ca urmare a scaderii consumului de produse chimice pe perioada de iarna.

Combinatul de produse chimice Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat pierderi de 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro) in primele noua luni din an, comparativ cu profitul de 3,37 milioane lei din intervalul similar din 2007, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei la inceputul lunii noiembrie.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, AVAS detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,89%, iar SIF Oltenia (SIF5) are o participatie de 6,89%.