Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat un nou fond inchis de investitii, Aviva Investors Leader, al diviziei de administrare a investitiilor din Romania a grupului financiar britanic Aviva, potrivit ultimului buletin al CNVM.

Fondul Aviva Investors Leader va avea ca depozitar Banca Comerciala Romana si va avea o politica de investitii permisiva, fiind inscris in categoria altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C).

Aviva Investors este prezenta pe piata romaneasca prin Aviva Investors Romania, care gestioneaza active de 20 milioane euro si are un venit anual de circa 1,5 milioane euro.

Aviva Grup Romania a achizitionat in noiembrie 2007 societatea de administrare a investitiilor Certinvest, care administra la sfarsitul lunii noiembrie active de 23,6 milioane lei si avea o cota de 2,8% din piata fondurilor deschise de investitii.

Aviva Investors Certinvest administreaza 4 fonduri deschise de investitii, dintre care doua cu plasamente in obligatiuni si intrumente financiare cu venit fix. De asemenea, administratorul detine deja un fond inchis de investitii, Everest Aviva Certinvest, care avea in 30 noiembrie active de 1 milion de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta