17 actionari ai SIF 5 contesta AGA in care au fost realesi 5 administratori

Saptesprezece firme actionare la SIF Oltenia (SIF5) contesta in instanta adunarea actionarilor din 15 noiembrie, in care au fost realesi cinci dintre cei sapte membri ai fostului consiliu de administratie, incluzandu-l actualul presedinte, Dinel Staicu, pentru un nou mandat de patru ani.

Cele 17 companii au depus la Tribunalul Dolj mai multe cereri prin care ataca in instanta hotararea din 15 noiembrie de alegere a noul Consiliu de Administratie SIF Oltenia, potrivit comunicatului transmis miercuri de catre societatea de investitii.

Societatile reclamante sunt Amicosottis SA, Revan Com SA, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Goras Consulting, Cibrosat, Amattis, Mattera Com, Fimansat, Debrocons, Zorder Big, Comrimet, Altur si Groval Trade SA. Ultima companie mentionata da in judecata si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Din noul consiliu de administratie al SIF Oltenia, desemnat pe 15 noiembrie, fac parte actualul presedinte al SIF 5, Dinel Staicu (ales cu 82,29% din voturi), actualul vicepresedinte, Tudor Ciurezu (85,6%), precum si actualii administratori Gheorghe Blidaru (67,44%), Salapa Vasile (66%) si Teodor Buzatu (61,42%).

Singurul nume nou de pe lista noului consiliu de administratie al SIF Oltenia este Carmen Popescu (61,76%), cea care, din luna februarie a anului trecut, ocupa functia de consilier al presedintelui SIF Oltenia, Dinel Staicu.
Acestia au fost realesi pentru un mandat de inca patru ani, in urma votului actionarilor care au participat la adunarea generala ordinara a actionarilor SIF Oltenia, de la jumatatea lunii noiembrie.

In urma votului, ultimul loc in noul consiliu de administratie ii revenise directorului general al Complex Hotelier Dambovita SA, Margareta Racovita, si ea membru in actualul consiliu de administratie al SIF Oltenia, dar care nu a fost validata deoarece a obtinut doar 43% din voturi, fata de cele 50% +1 impuse de lege.

La cursa pentru un loc in consiliul de administratie au participat 21 de candidati, printre care s-au regasit toti cei sapte administratori ai consiliului actual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri