Anuntul inlocuirii poate avea loc chiar in aceasta luna, insa inainte Autoritatea de Servicii Financiare din Marea Britanie trebuie sa aprobe numirea noului CEO, informeaza Bloomberg.

London Stock Exchange, cea mai veche bursa independenta din Europa, a angajat o firma de recrutare in cursul anului trecut pentru a gasi un succesor pentru Clara Furse, potrivit unei surse apropriate.

Rolet, in varsta de 49 de ani, fost director executiv al departamentului de tranzactii la Goldman Sachs Group, a supervizat managementul clientilor in sucursala din Londra a Lehman Brother inainte de a se muta la Paris. Acesta s-a mai ocupat de tranzactionarea de actiuni europene la Credit Suisse First Boston si Dresdner Leinwort Benson inainte de intrarea in cadrul Lehman in 2000.

Actiunile Bursei au pierdut 74% anul trecut pe fondul deprcierilor tuturor actiunilor si a competitiei cu operatorii bursieri electronici, care i-au erodat semnificativ profitul.

Citeste si:

Noile platforme de tranzactionare precum Turquoise, Chi-X Europe, Bats Echange si Nasdaq OMX Group atrag circa 25% din volumele realizate pe companiile incluse in indicele FTSE 100.

In luna septembrie, sistemul de tranzactionare al bursei londoneze a cedat in ziua in care actiunile europene au inregistrat cea mai mare apreciere din ultimele cinci luni, afectand clienti care efectuau tranzactii minime zilnice de 17,5 miliarde de dolari.

Clara Furse, prima femeie director a bursei londoneze, a fost angajata in 2001 dupa ce actionarii bursei l-au fortat pe Gavin Casey sa demisioneze dupa o incercare esuata a institutiei de a fuziona cu Boerse Deutsche.

Furse a respins cinci oferte de preluare a institutiei in doi ani, printre care se numarau cele ale Euronext NV, Deutsche Boerse si Nasdaq, si a achizitionat operatorul bursier din Milano in 2007.