SIF3 ridica pragul de detinere la 5%

Actionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat ridicarea pragului de detinere la SIF, de la 1% pana la 5%, urmand ca hotararea sa fie trimisa spre avizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), desi arbitrul pietei atentionase anterior societatea ca masura este ilegala.
"Actionarii au aprobat toate punctele inscrise pe ordinea de zi. Mai departe o sa dam hotararea din AGA la avizare catre CNVM si in raport de avizul lor o sa vedem ce e de facut", a declarat Mihai Fercala, seful companiei, citat de NewsIn.

"Daca ne dau avizul e ok, daca nu, o sa mergem sa inregistram hotararea fara avizul lor. Daca nu o sa putem, o sa ridicam probabil exceptia de neconstitutionalitate a legii prin care s-a stabilit limita la 1%, in baza careia CNVM nu da aviz", a adaugat Fercala.

In termen de 15 zile, SIF Transilvania urmeaza sa publice hotararea actionarilor in Monitorul Oficial.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a atras anterior atentia conducerii asupra faptului ca detinerile in cadrul SIF-urilor sunt limitate prin lege la 1% din capitalul social, ceea ce facea ilegala propunerea inaintata actionarilor.

Consiliul de administratie si-a exprimat parerea ca are dreptul de a consulta actionarii cu privire la modificarea limitei de detinere, de la 1% la 5%, cu mentinerea dreptului de vot la 1%, in conditiile in care le-a prezentat acestora, in scris, toate opiniile despre procedurile legale aferente acestei probleme, inclusiv opinia CNVM.

SIF Transilvania a incheiat anul 2008 cu un profit net de 94,68 milione lei (25,7 milioane euro), in scadere cu 14% fata de 2007, potrivit rezultatelor financiare preminate publicate recent.

De asemenea, activele nete ale SIF Transilvania (SIF3) s-au depreciat de peste doua ori anul trecut, la 1,34 miliarde lei.

SIF Transilvania are un capital social de 109,21 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, ca urmare a unei majorari de capital realizata anul trecut.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF3, iar capitalizarea este de 288,32 (67,13 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,264 lei, stabilita in sedinta anterioara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri