Producatorul de tevi Zimtub Zimnicea (ZIM) anticipeaza pentru anul acesta o crestere de aproape 23 de ori a profitului brut, la 2,55 milioane lei, pe fondul dublarii veniturilor, a anuntat societatea.
Anul trecut, Zimtub Zimnicea a avut un profit brut de numai 111.700, profitul net ridicandu-se la 84.800 lei. Compania intentioneaza sa-si dubleze veniturile, anul acesta, la 58,4 milioane lei, comparativ cu nivelul afisat in anul precedent, de aproape 30 milioane lei, informeaza un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, societatea estimeaza majorarea costurilor cu 87%, pana la 55,85 milioane lei, fata de anul trecut, cand acestea se cifrau la 29,8 milioane lei. De asemenea, Zimtub va aloca 5,52 milioane lei, anul acesta, pentru investitii si va infiinta o societate cu raspundere limitata, cu activitate in domeniul hotelier.

Zimtub are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat in 4,83 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai Zimtub sunt Interagro SRL si Intergaz SRL, care controleaza impreuna 33% din capitalul social, in timp ce Flamboyant Ventures Ltd detine 13,93% din actiuni.

Ultima cotatie a titlurilor Zimtub a fost de 1,35 lei/actiune, inregistrata in sedinta din 3 aprilie a Bursei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 6,52 milioane lei (1,53 milioane euro). Zimtub se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ZIM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si