De asemenea, Comisia a prelungit a doua etapa a selectie. "Avand in vedere stadiul curent al procedurii de selectie si durata celei de-a doua etape, respectiv de zece zile lucratoare, Comisia a decis de asemenea sa prelungeasca durata celei de-a doua etape cu cinci zile lucratoare", se spune in comunicatul semnat de presedintele Comisiei de selectie, Enache Jiru, potrivit NewsIn.

In 4 mai, comisia de selectie a administratorului Fondului Proprietatea retinuse, pentru a doua etapa, cinci din cele opt oferte depuse. Ofertele selectionate au fost depuse de Aviva Investors Global Services Inc, Blackrock Investment Management, Franklin Templeton Investment Management, ING Investment Management si Morgan Stanley Investment Management.

Fondul Proprietatea a atras in 22 ianuarie opt oferte de administrare, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton, ING Investment Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Fondul a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.