Omul de afaceri Catalin Chelu a dat in judecata Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3 si vrea anularea hotararilor luate in Adunarea Generala a Actionarilor din 25 aprilie, sustinand ca administratorii companiei i-au suspendat neintemeiat drepturile de vot.

La sfarsitul lunii mai, alte 12 firme prezumate a actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu au cerut in instanta anularea hotararilor luate in aceeasi AGA la SIF Transilvania.

In adunarea actionarilor din 25 aprilie a SIF Transilvania, acestia l-au reales pe Mihai Fercala in functia de presedinte al societatii, singurele nume noi pe lista administratorilor fiind Floriean Firu si Petru Mihalcea, scrie NewsIn.

In urma deciziei actionarilor, actualul administrator, Aurel Besliu, a fost inlocuit de Petru Mihalcea, iar Stefan Szabo a fost ales ca membru permanent in consiliu, dupa ce pana atunci ocupase functia de administrator provizoriu.

Pe langa Fercala, care este presedinte la SIF3 din 1992, au mai fost realesi in functie Gheorghe Lutac, Constantin Radu si Valentin Rata.

De asemenea, in aceeasi AGA, actionarii au mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009, precum si valoarea dividendului propusa de conducere, de 0,03 lei, dupa ce anul trecut valoarea acestuia a fost cu 20% mai mare, de 0,0375 lei/actiune.

Pentru un loc in consiliul de administratie la SIF Transilvania au concurat si trei candidati banuiti ca ar reprezenta interesele lui Catalin Chelu: Maria Serban - actualul director economic al firmei Vulturul Comarnic, Gabriel Minjineanu, director al Comat Galati, si Petru Mihalcea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actiunile SIF Muntenia si FP, in cadere dupa expirarea dividendelor