Actionarii Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) au reales joi membrii consiliului de administratie, votand totodata pentru marirea numarului acestora, de la trei, cati sunt in prezent, la cinci, pentru a asigura cvorumul necesar, in cazul unor eventuale demisii, informeaza NewsIn.
Astfel, SSIF Estinvest si-a mentinut pozitia de presedinte al consiliului de administratie, fiind reprezentata legal de Lucian Ovidiu Isac, directorul general al casei de brokeraj.

Totodata au mai fost alesi in consiliu Laurentiu Capcanaru, din partea Eldainvest, si Monica Ploscaru, din partea casei de brokeraj Delta Valori Mobiliare. Membrii mentionati au fost alesi in contextul in care le expirasera mandatele detinute anterior.

Cei doi noi membri, desemnati de catre actionari sa faca parte din consiliu dupa extinderea numarului locurilor, sunt Viorica Nagy, din partea Eteba Romania, si Roxana Dragan, care reprezinta casa de brokeraj Fortius Finance.

"Pana acum am avut trei membri si au fost cazuri, in trecut, in care unii dintre ei nu au mai vrut sa ocupe functiile respective in consiliul de administratie si, ramanand cu doar doi membri, cadeam sub numarul minim prevazut de lege", a spus Fanel Chirtu, directorul executiv al Fondului.

"Adica daca cineva isi dadea demisia ajungeam cu doar doi membri in consiliul de administratie si atunci, potrivit legii, ca sa ia decizii, acestia doi ar fi trebui sa convoace actionarii, ceea ce insemna cresterea costurilor, timp pierdut si alte probleme", a adaugat Chirtu.

BVB a schimbat conducerea Fondului de Compensare

Fondul a fost infiintat in iunie 2005, avand ca scop compensarea investitorilor, in situatia incapacitatii membrilor de a returna fondurile banesti sau instrumentele financiare datorate sau apartinand investitorilor, in urma prestarii de servicii de investitii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii.

Resursele Fondului de Compensare a Investitorilor se ridicau la 10,42 milioane lei (2,83 milioane euro) la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care fondul nu a inregistrat de la infiintare niciun caz de compensare.

In privinta rezultatului financiar, FCI a obtinut in 2008 un profit net de 308.175 lei (83.743 euro), de aproape cinci ori mai mare fata de castigurile din 2007, de 65.055 lei.

Pentru a dobandi calitatea de membru al Fondului, un intermediar autorizat sa presteze servicii de investitii financiare sau o societate de administrare a investitiilor care are in obiectul de activitate administrarea portofoliilor individuale de investitii trebuie sa plateasca Fondului contributia initiala, care reprezinta 1% din valoarea capitalului initial minim prevazut de legislatia privind piata de capital, corespunzator obiectului de activitate autorizat, dar nu mai putin de echivalentul in lei a 1.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri