Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a introdus doua tarife zonale pentru facilitarea exportului de electricitate spre Ungaria si Bulgaria, de 3 lei/MWh,pana la sfarsitul anului, iar tarifele de transport electricitate raman neschimbate, a anuntat miercuri Transelectrica.
Astfel, au fost pastrate neschimbate valorile reglementate pentru tariful mediu pentru serviciul de transport de 16,13 lei/MWh, pentru tariful pentru serviciul de sistem de 20,08 lei/MWh, din care 1 leu/MWh pentru servicii functionale de sistem si pentru tariful pentru serviciile prestate de operatorul pietei centralizate participantilor la pietele administrate de acesta de 0,30 lei/MWh, potrivit Ordinului presedintelui ANRE nr.79/15.09.2009, publicat in Monitorul Oficial nr. 644/30.09.2009, pentru modificarea Ordinului nr. 132/2008 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a tarifului pentru serviciul de sistem, a tarifului pentru serviciile prestate de operatorul pietei centralizate participantilor la pietele administrate de acesta si a tarifelor zonale aferente serviciului de transport, practicate de operatorii economici din cadrul sectorului energiei electrice, care produce efecte pana la data de 31 decembrie 2009.

Fata de tariful mediu pentru serviciul de transport de 16,13 lei/MWh, tariful mediu de introducere este stabilit la valoarea de 7,60 lei/MWh, iar tariful mediu de extragere la valoarea de 8,53 lei/MWh.

Tarifele nu contin taxa pe valoare adaugata (TVA), arata NewsIn.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea celor opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.
De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri