Pentru a reduce costurile, Adamescu propune ca administratorii Flamingo sa nu fie platiti

Alexander Adamescu, noul presedinte CA al electroretailer-ului Flamingo International (FLA), propune actionarilor ca noii administratori care urmeaza a fi alesi in cadrul adunarii din 4 noiembrie sa nu primeasca o remuneratie din partea societatii, potrivit convocatorului.
“Propunerea Consiliului de Administratie este ca administratorii ce se vor alege in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor sa nu primeasca nici o remuneratie din partea societatii pentru exercitarea atributiilor ce le vor reveni in calitate de administratori”, se arata in document.

Noii administratori vor avea un mandat de 3 ani de la data adoptarii hotararii de catre actionari. Candidaturile pentru functia de administrator pot fi depuse pana la 22 octombrie.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost numit, in septembrie, presedinte al consiliului de administratie al Flamingo, dupa ce Dragos Simion a renuntat la aceasta functie.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Dragos Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, urmat de omul de afaceri Dan Adamescu, cu 17,54%, prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra Asigurari.

Midfair Limited, cu sediu in Cipru, este noul actionar al companiei in urma achizitiei participatiei de 21,96% detinuta de fondul QVT.

Flamingo International (FLA) are in prezent un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Compania are o valoare de piata de 25,7 milioane lei (6 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 0,033 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri