In perioada ianuarie-septembrie 2008, fondul a raportat o pierdere de 2,13 milioane lei si venituri de 1,75 milioane lei.

In primele noua luni ale anului, emitentul a afisat o pierdere de 4,05 milioane lei (0,95 milioane euro), insa pe cel de-al treilea trimestru a obtinut un profit de 2,7 milioane lei.

“Evolutia profitului in trimestrele doi si trei ale anului indica un trend de imbunatatire progresiva a profitabilitatii trimestriale a fondului”, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

La 30 septembrie valoarea activului net unitar era cu 19,36% mai mare fata de finalul anului 2008. Fondul a beneficiat de cresterea puternica a sectorului financiar pe care portofoliul de actiuni tranzactionate are cea mai mare expunere, de 70%.

Conform comunicatului, continuarea trendului de crestere a pietelor emergente, nivelul relativ ridicat al ratei dobanzii de pe piata interbancara si performantele bune ale sectorul bancar au avut un impact major asupra performantele fondului in T3.

Cheltuielile fondului s-au majorat de 5,5 ori in primele noua luni ale anul, la 21,5 milioane lei (5,1 milioane euro), comparativ cu intervalul similar din 2008.