OMV Petrom (SNP) va incepe de astazi un program de rascumparare a propriilor actiuni, de pana la 0,02% din capitalul social al societatii, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Pretul minim de achizitie pentru cele 10 milioane de actiuni va fi de 0,1 lei, iar cel maxim de 0,655 lei, cotatia istorica maxima inregistrata pana la data adoptarii acestei hotararii.

Operatiunea, care va fi intermediata de catre casa de brokeraj Unicredit CAIB Securities Romania, se va derula pe o perioada de maxim 18 luni, de la publicare hotararii in Monitorul Oficial, respectiv 19.01.2009, ceea ce reprezinta ca OMV Petrom mai are doar 6 luni la dispozitie.

Potrivit protocolului incheiat intre societate si Federatia Sindicatelor Libere si Independente din Industria Petroliera Romana Petrom, actiunile rascumparate vor fi distribuite gratuit fostilor sau actualilor salariati ai companiei, care au fost angajati din perioada 14.12.2004 pana la incheierea programului.

“Distribuirea cu titlu gratuit a actiunilor dobandite in cadrul programului de rascumparare va fi demarata numai dupa aprobarea de catre CNVM a propectului simplificat, urmand ca OMV Petrom sa distribuie, cu titlu gratuit, un numar de 100 de actiuni fiecare persoane indreptatite”, se arata in document.

Plata actiunilor din cadrul programului va fi realizata numai din profitul distribuibil sau din rezervele companiei, cu exceptia rezervelor legale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
OMV Petrom amana investitii de miliarde in Marea Neagra. Cauza?