Noul Act Constitutiv la Fondului Proprietatea, avizat de CNVM

Fondul Proprietatea a anuntat ca arbitrul pietei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a avizat modificarea Actului Constitutiv al FP in data de 1 iunie.
Fondul Proprietatea a inaintat Ministerului Finantelor Publice aceasta decizie, insotita de proiectul Actului constitutiv in forma avizata, solicitand initierea proiectului de Hotarare a Guvernului privind noul Act constitutiv al Fondului Proprietatea.

“Precizam ca, dupa aprobarea de catre Guvern a acestui proiect, directoratul Fondului Proprietatea va convoca adunarea generala a actionarilor, in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor necesare pentru transmiterea administrarii catre Franklin Templeton Investment Management Limited Londra”, se arata in comunicatul Fondului.

FP a depus la finalul lunii mai intreaga documentatie pentru inregistrarea la CNVM ca alt organism de plasament colectiv (AOPC) de tip special. Dupa aceasta inregistrare urmeaza sa fie luate masurile legale pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Companiile care vor evalua activele Fondului Proprietatea, un alt element premergator listarii, sunt firmele de consultanta KPMG Romania, Darian si JPA Audit & Consultanta.

Cel mai dorit emitent, mai aproape de listare. 2010, un termen realist?

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri