Societatile de servicii de investitii financiare (SSIF) si bancile interesate sa intermedieze listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti isi pot depune ofertele pana pe 13 august, potrivit unui anunt al Fondului.
Intermediarii pot depune dosar individual sau in asociere. Procedura de achizitie a intermediarului va fi sub forma unei licitatii deschise, iar atribuirea contractului se va face pe baza criteriului: oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.

Contractul va fi in vigoare pentru sase luni de la data semnarii, existand posibilitatea prelungirii cu acordul partilor.

“Cuantumul garantiei pentru participarea la procedura de achizitie este de 5.000 lei. Cuantumul garantiei de buna executie este de 5% din valoarea contractului fara TVA”, se indica in anuntul Fondului Proprietatea.

Fondul solicita ca un intermediar ca aiba o vechime de minim 2 ani pe piata de capital si sa fii intermediat in ultimii 5 ani tranzactii de 300 milioane euro. De asemenea, cifra de afaceri pe ultimii 2 ani trebuie sa fie egala sau mai mare de 100.000 de euro, iar media veniturilor anuale din servicii de intermediere si comisioane sa fie mai mare sau egala cu 200.000 euro in ultimele 24 de luni.

“Perioada de valabilitatea a ofertei este de 180 de zile de la data deschiderii acestora. Orice oferta valabila pentru o perioada de timp mai mica decat cea prevazuta va fi respinsa de catre comisia de evaluare ca fiind necorespunzatoare”, se mai arata in anuntul FP.

Reprezentantii Franklin Templeton au afirmat recent ca luna ianuarie 2011 este un termen pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti.

Totodata, pentru a intra in vigoare contractul de administrare de catre Templeton, Fondul trebuie inregistrat la CNVM in categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv de tip special. Demersurile pentru inregistrare sunt in derulare in prezent.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde de lei. Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 56,98% din capitalul social, 3.469 persoane fizice - 31,62% si 93 de persoane juridice - 11,39%.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri