Actionarii Avicola Brasov (AVLE) au aprobat cu 38% din voturi retragerea de la tranzactionare a companiei si dobandirea caracterului de societate pe actiuni de tip inchis, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

Actionarii minoritari vor primi 3,03 lei/actiune, cu 44% mai mare decat ultima cotatie din piata, pentru a renunta la detinerile lor.

In aceasta luna, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ca actiunile Avicola Brasov nu pot fi delistate, dupa ce Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital a semnalat faptul ca operatiunea nu respecta toate cerintele reglementarilor privind retragerea de la tranzactionare, deoarece nu sunt indeplite conditiile referitoare la numarul de tranzactii si nici la procentajul din totalul actiunilor transferate in ultimul an.

Producatorul de carne de pasare in primele sase luni cu un profit de 447.775 de lei, cu 61,8% mai mic decat cel raportat in aceeasi perioada din 2009.

Principalul actionar al companiei cu o detinere de 70,85% este Ioan Popa, directorul general al Transavia.

Avicola Brasov are un capital social de 16,91 milioane lei, impartit in 6,76 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Capitalizarea companiei este de 14,21 milioane lei (3,36 mil. euro), conform ultimului pret de 2,1 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri