Sibex vrea sa lanseze optiuni binare si se gandeste la prelungirea programului pana la ora 23

Bursa din Sibiu (SBX) va lansa la inceputul lunii noiembrie un nou tip de instrumente financiare, optiuni binare, si ia in calcul prelungirea orarului de tranzactionare pana la ora 23.00.

“In jurul datei de 1 noiembrie vom lansa optiunile binare, in acest moment fiind in stadiul de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de implementare la Sibiu”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele si directorul general al Sibex.

Optiunile binare difera putin fata de optiunile clasice si presupun un risc mai scazut, insa si un castig mai mic. Aceste instrumente vor avea scadente de la zi pana la trei luni si sunt recomandate investitorilor aflati la inceput pentru a intelege riscul.

Dupa ce programul de tranzactionare a fost prelungit de la 17.15 la ora 19.00 pe contractele derivate pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DEDJIA) si futures pe aur (SIBGOLD), presedintele Bursei ia in calcul prelungirea programului pana la ora 23.00.

“Desi avem un market-maker pe contractele pe Dow Jones si aur, speram sa avem cel putin 3-4 furnizor de lichiditate pentru a majora numarul contractelor incheiate”, a precizat Ancuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri