S.S.I.F. Tradeville S.A. a lansat astazi serviciul Smart, ce ofera posibilitatea de a tranzactiona in marja pe Bursa de Valori Bucuresti, a anuntat compania.
Acest serviciu poate fi monitorizat si gestionat in timp real prin platforma de tranzactionare. Investitorii pot cumpara actiuni listate pe piata de capital din Romania prin accesarea unei linii de credit acordate de Tradeville, in baza portofoliului de valori mobiliare detinut de catre client.

“SMART este un serviciu destinat investitorilor activi, care detin deja un portofoliu de actiuni, au experienta investitionala si doresc sa fructifice orice oportunitate de investitie in timp util”, a declarat Mihaela Biciu (foto), director general Tradeville.

Clientii vor folosi actiunile din portofoliu drept garantie (colateral) pentru obtinerea imprumutului acordat de Tradeville. Valoarea liniei de credit poate atinge maximum 300.000 lei si va fi cel mult egala cu valoarea ponderata a portofoliului initial al clientului.

Compania nu percepe comision de acordare sau de administrare, iar perioada maxima de acordare este de un an. Dobanda este de 1,5% pe luna, aplicata doar sumei utilizate si doar pentru perioada de utilizare.

Prin intermediul platformei de tranzactionare, clientii ce vor folosi acest serviciu vor avea si un sistem de monitorizare online, ce ofera informatii in timp real despre valoarea ajustata a portofoliului ponderat curent, limita de credit neutilizata, limita maxima de credit, precum si avertizari in cazul atingerii anumitor valori prestabilite care trebuie mentinute intre valoarea portofoliului ajustat si cea a creditului total.

Noul serviciu SMART inlocuieste vechea linie de creditare pe care clientii Tradeville o puteau deschide la Libra Bank pentru a investi la BVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri