Parteneriatul vizeaza explorarea in comun a blocurilor onshore Adjud si Urziceni Est, situate in partea de est a Romaniei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

”Acest parteneriat reprezinta un pas important in activitatea noastra, fiind primul joint venture pentru explorare onshore. Prin unificarea resurselor noastre financiare si umane, prin utilizarea expertizei internationale si a celor mai moderne tehnologii cream o baza puternica pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi din cele doua blocuri. Impreuna cu Hunt Oil Company Romania vom investi circa 25 milioane de euro in urmatorii ani, in cadrul acestui proiect”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare și Productie.

Petrom si Hunt Oil Company Romania vor derula un amplu program de achizitie seismica si analiza a datelor obtinute in 2010 si 2011. Noile date seismice vor fi evaluate in comun pentru a determina oportunitatile de foraj de explorare pentru titei si gaze.

Citeste si:

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, ce exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume. Infiintata in 1934, activitatile principale ale companiei se axeaza pe explorare și productie de titei si gaze naturale in SUA și pe plan international. Zonele principale de activitate includ SUA si activitati offshore la mare adancime in Golful Mexic, Canada, Yemen si Peru. In plus, Hunt Oil Company si subsidiarele sale exploreaza activ intr-o serie de alte tari din Europa, America de Sud, vestul Africii, Orientul Mijlociu si Orientul indepartat.

OMV Petrom (SNP) a inceput, in luna august, importurile de gaze naturale prin conducta Arad-Szeged (Ungaria), fiind prima companie care aduce pe piata romaneasca gaze din vestul Europei, pana in prezent singura sursa de aprovizionare fiind Rusia.