Directia Generala de Supraveghere din cadrul CNVM deruleaza o analiza cu privire la informatiile transmise joi de Oltchim (OLT) privind intrarea BCR in actionariatul combinatului chimic si retractarea acestora la finalul zilei de vineri, informatii care au ridicat pretul cu aproape 12% in doua zile.

"Este o analiza la Directia de supraveghere, iar in urma rezultatelor analizei numai Comisia poate stabili daca se incepe vreo investigatie", au declarat surse din CNVM, potrivit Mediafax.

Oltchim a anuntat joi, in timpul sedintei bursiere, ca Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa devina actionar la combinat, prin conversia in actiuni a unei parti din imprumutul de 72,4 milioane euro acordat de banca in noiembrie 2009.

Dupa inchiderea sedintei de vineri, Oltchim a revenit asupra informatiilor transmise joi si a precizat ca BCR nu a luat inca o astfel de decizie.

In comunicatul remis vineri Oltchim mentioneaza ca BCR si-a aratat disponibilitatea, in cadrul unor discutii preliminare si neangajante, sa evalueze participarea la majorarea capitalului combinatului chimic, dar doar cu conditia indeplinirii "unor criterii si conditii prealabile clare", inclusiv prin confirmarea modelului de afaceri al companiei de catre un consultant independent, respectiv Roland Berger Strategy Consultants.

O alta conditie este aprobarea de catre Comisia Europeana a implementarii unor masuri de sprijin pentru Oltchim.
Anuntul de joi a dus la cresterea cotatiei actiunilor Oltchim la bursa cu 4,4%, pentru ca vineri ascensiunea acestor titluri sa fie de 7%.

Dupa rectificarea de vineri, unii investitori au introdus inca de la debutul sedintei de luni mai multe ordine de vanzare a titlurilor Oltchim, insa pentru volume reduse de actiuni. Astfel, dupa primele doua ore de tranzactionare, actiunile Oltchim erau in scadere cu 4,78%, la 0,219 lei, pe un rulaj de numai 89.000 de lei.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lansare: clientii BCR pot plati acum si cu ceasurile Fitbit si Garmin