Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contestatiile formulate de patru membri ai Consiliului de Administratie al SIF Oltenia (SIF5) pentru sanctiunile primite pentru neconvocarea adunarii generale care sa se stabileasca daca Dinel Staicu ramane presedinte si director general al societatii.

In luna iulie, arbitrul pietei de capital a solicitat consiliului de administratie sa convoace o adunare generala in maxim 60 de zile in care sa se hotarasca oportunitatea mentinerii in functie a lui Dinel Staicu si a Carmen Popescu, in conditiile in care acestia au fost

Gheorghe Blidaru, Teodor Buzatu, Margareta Racovita si Vasile Salapa sunt administratorii sanctionati cu cate 2.000 lei.

Administratorii SIF5 au refuzat convocarea actionarilor, motivand ca aceasta discutie a fost prezentata actionarilor anterior, acestia alegandu-i ca administratori pe Dinel Staicu si Carmen Ioana Popescu, cu toate ca erau cunoscute litigiile lor.

"Avand ca obiectiv promovarea increderii in pietele reglementate, CNVM a considerat ca este oportuna informarea actionarilor SIF Oltenia cu privire la aceasta situatie, precum si adoptarea de catre acestia in cadrul AGA a unei hotarari prin care sa dispuna, in deplina cunostinta de cauza, asupra mentinerii in functiile detinute de Dinel Staicu si Popescu Carmen Ioana. In cazul in care condamnarea domnului Dinel Staicu ar fi avut caracter definitiv, CNVM ar fi putut decide revocarea actului individual prin care a fost autorizat in calitate de membru al Consiliului de administratie al SIF Oltenia", se arata in raspunsul arbitrului pietei de capital.

De asemenea, CNVM isi motiveaza decizia pe baza faptului ca structura actionariatului este una diferita fata de cea din 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sefii SIF isi pierd una dintre armele preferate in lupta cu actionarii