Cele mai mari plasamente ale miliardarului George Soros, dar si ale lui John Paulson si Paul Touradji, prin intemediul fondurilor lor de investitii, sunt in aur, al carui pret a crescut cu 24% de la inceputul acestui an, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare.
Prin intermediul produselor financiare sunt tranzactionare la nivel mondial 2.088 tone de aur, cantitate echivalenta cu productia pe noua ani din Statele Unite, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Un raport al Goldman Sachs estimeaza ca plasamentele in metalele pretioase vor aduce anul viitor cele mai mari profituri.

Achizitiile de aur arata ca investitorii cumpara active tangibile in conditiile in care guvernele si bancile centrale, in frunte cu Rezerva Federala a SUA, introduc pe piata financiara lichiditati de peste 2.000 de miliarde de dolari.

Cantitatea de aur tranzationat prin intermediul produselor finaniare, din care pana la jumatate ar putea fi detinut de investitori individuali, potrivit BlackRock, este mai mare decat rezervele oficiale ale oricarui stat, exceptand SUA, Germania, Italia si Franta.

"Cei care vand aur fac o mare greseala. Tendinta de crestere puternica a pretului aurului (piata bull) va lua sfarsit cand dobanzile reale vor deveni pozitive si suntem departe de aceasta situatie. Fed considera ca trebuie sa tipareasca bani pentru a preveni majorarea dobanzilor si pentru a salva economia", a explicat Michael Pento, analist la compania Euro Pacific Capital din New York, care a anticipat corect cresterea pretului aurului in ultimii doi ani.

Pretul aurului a crescut cu 87% din septembrie 2007, cand Fed a inceput reducerea dobanzii de politica monetara, iar pietele financiare au inceput sa aiba probleme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri