Actionarii au subscris in total un numar de 871,39 milioane de actiuni, la valoarea nominala de 0,1 lei fiecare, potrivit unui comunicat UCM transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

O proportie de 98,2% din actiunile noi emise, in valoare de 85,57 milioane lei, reprezinta creanta detinuta de firma de INET, actionarul majoritar al UCM, asupra producatorului de motoare si turbine.

Actionarii UCM au aprobat, in decembrie, pentru a treia oara, majorarea capitalului cu 400 milioane lei, la 409,4 milioane lei, dupa ce la precedenta operatiune nu s-a subscris nicio actiune, iar o hotarare anterioara in acest sens a fost anulata.

Astfel, cele 3,12 miliarde de titlurile ramase nesubscrise de actionari vor face obiectul unei oferte adresate altor investitori, care urmeaza sa se deruleze in termen de 90 de zile, incepand cu data de 1 februarie.

Citeste si:

Fondurile obtinute in urma operatiunii sunt destinate finantarii capitalului de lucru pentru activitatea curenta a producatorului.

UCM Resita a fost preluata in 2003 de catre un consortiu format din firma elvetiana INET si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. In prezent, INET controleaza 96,39% din capitalul companiei.

Firma produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile UCM la BVB s-a realizat pe 24 ianuarie, cand pretul actiunilor a scazut cu 0,77%, la 0, 129 lei pe actiune. Capitalizarea firmei este de 12,16 de milioane de lei.