“Consideram ca, inca o data, trebuie tras un semnal de alarma cu privire la incalcarea flagranta a drepturilor actionarilor. Este inadmisibil ca Ministerul Economiei, pe langa faptul ca nu se implica in cresterea atractivitatii pietei de capital din Romania prin listarea societatilor cu capital majoritar de stat, altereaza iremediabil imaginea bursei si descurajeaza investitiile in Romania”, se arata in comunicatul remis de AIPC.

Investitorii considera ca respingerea cererii Fondului Proprietatea creeaza un precedent periculos pentru toti actionarii minoritari: repartizarea unei parti din profit in mod subiectiv doar catre actionarul majoritar.

“Pe langa Fondul Proprietatea si actionarii sai, consideram ca intreaga piata de capital din Romania are de suferit in urma acestei practici abuzive. Speram ca demersurile viitoare ale administratorilor Fondului Proprietatea sa reinstaureze tratamentul echitabil pentru toti actionarii, fie ei minoritari sau majoritari”, sustin investitorii.

Acestia solicita Franklin Templeton, in calitate de administrator al Fondului Proprietatea, sa aloce toate resursele necesare in vederea anularii donatiei Romgaz, exercitandu-si astfel prerogativele cu care a fost investit in calitate de administrator al Fondului Proprietatea.