Anuntata initial pentru finalul anului 2011 listarea Romgaz a fost din nou amanata de guvernanti pentru anul viitor, a declarat Victor Cazana, sef la oficiul participatiilor statului si privatizarii in industrie.

“In 2011 planurile noastre vizeaza vanzarea pe bursa a pachetelor minoritare de la Petrom, Transgaz si Transelectrica. Listarea Romgaz este un proces de mai durata pe care il vom finaliza anul viitor. Tinem foarte mult sa facem aceasta tranzactie in Romania pentru ca avem nevoie de o piata de capital puternica”, a declarat Victor Cazana, in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar si Bursa de Valori Bucuresti.

Intrebat in ce stadiu se afla procesul de listare a Romgaz, oficialul statului a evitat sa dea un raspuns concret motivand ca oficiul are un numar limitat de personal, care “a ajuns la pragul maxim de incarcare”.

Totusi, Cazana a precizat ca in urmatoarele saptamani se va demara selectia consultantilor legali.

“Planurile anuntate astazi de Guvern sunt jalnice. Dupa 12 ani, Guvernul nu este in stare sa se debaraseze de niste pachete care nu ii aduc niciun beneficiu. De la Radu Vasile incoace toti premierii au promis sustinerea dezvoltarii pietei de capital, dar de fapt au realizat doar 2 mari listari”, a declarat Petre Pavel Szel, presedinte-director general al Muntenia Invest.

Cititi si Basescu: Nu sunt un partizan al privatizarii Romgaz, Transgaz si Transelectrica


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
FP a vandut 4,1% din Romgaz cu discount aproape 7%