Analistii companiei de brokeraj Wood&Company recomanda investitorilor cumpararea actiunilor Bursei de Valori Bucuresti, acordand un pret-tinta de 19,8 lei/actiune, in 12 luni.
In sedinta de ieri, titlurile BVB au castigat 2,86 procente, ajungand la 43,2 lei. La momentul elaborarii raportului de analiza, pretul BVB era de 41,7 lei/actiune, potentialul de crestere pana la pretul tinta fiind astfel de 20%.

Analistii Wood se asteapta ca, pe termen scurt, lichiditatea pietei sa se dubleze, datorita listarii recente a Fondului Proprietatea si planurilor de vanzare a pachetelor minoritare controlate de stat.

„Pe termen lung, piata va avea de castigat din concretizarea planurilor guvernului de a lista mai multe pachete (derivate din nevoia de cash), din imbunatatirile vizibile in guvernanta corporativa si in infrastructura pietei”, se arata in raportul Wood&Company.

Per ansamblu, BVB are potential de a avea cea mai mare crestere a profitului per actiune (EPS) dintre companiile similare analizate si o crestere medie anuala de 35,5% pentru urmatorii doi ani.

„Argumentul nostru este simplu, plauzibil si evident: Bursa de Valori Bucuresti este atat de mica, in prezent, incat orice crestere a volumului generata de listari publice sau private va avea un impact puternic”, se arata in raportul Wood.

Principalii factori de risc includ gradul de implicare a politicului in Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, contextul macroeconomic general si dependenta ridicata a veniturilor companiei de volumele de tranzactionare.

„Credem ca Bursa de Valori Bucuresti primeste acum un cec in alb de la investitorii in actiuni dupa ce volumele au inceput sa creasca semnificativ, dupa listarea FP. Desi este a doua cea mai mare tara din Europa Centrala, atat din punct de vedere demografic cat si geografic, BVB are o capitalizare de 15 ori mai mica decat a Poloniei si la jumatatea celei din Ungaria. Mai mult, free-float-ul redus a generat o lichiditate medie zilnica de aproximativ 5 milioane de euro, in 2010”, sustine Ovidiu Fer, analist Wood si autorul raportului de analiza.

Wood & Company a urcat zece pozitii in topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucuresti, pana pe treapta a doua a podiumului, in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri