Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni, in functia de presedinte al Senatului, obtinand 93 de voturi, dublu fata de candidatul PNL si de 6 ori peste cel al PDL.

Candidatul PNL, Marius Obreja, a obtinut 45 de voturi, iar cel al PDL, Dumitru Oprea, 15 voturi. Alte patru voturi au fost anulate, anunta Mediafax.

Votul a fost secret, cu buletine.

Tariceanu: Voi incerca sa fiu un presedinte corect, echilibrat si echidistant, dar implicat.

Noul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a prezentat, luni, in plen, obiectivele pe care le va urmari la sefia Senatului, precizand ca va incerca sa fie un presedinte corect, echilibrat si echidistant, dar si implicat, care nu va asista pasiv la ceea ce se intampla in societate.

Opozitia a parasit plenul...
Citeste si: Protest in Senat: Opozitia a parasit sedinta de plen

"Voi incerca sa fiu un presedinte corect, echilibrat si echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se intampla in societate si in politica", a spus Tariceanu, adaugand ca rolul Senatului nu trebuie sa fie doar legislativ, ci sa aiba si rol de dezbatere si de garant al democratiei si statului de drept. Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca va milita pentru cele patru libertati fundamentale, pe baza carora s-a construit Uniunea Europena si pe o societate bazata pe modelul social european.

"Vreau sa ajungem sa traim intr-o tara normala, care nu mai este divizata si macinata de conflicte, asa cum s-a intamplat in ultima perioada. Trebuie sa avem si curajul si dorinta de a colabora pe anumite teme majore", a mai declarat noul presedinte al Senatului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PNL someaza Senatul sa dea raport negativ pentru OUG 114