Dragnea, investitorilor chinezi: Intelegem ca nu va e usor cu legislatia UE

Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat in capitala Chinei alaturi de premierul Ponta pentru a prezenta oportunitatile de investitii in Romania, le-a transmis oamenilor de afaceri chinezi ca autoritatile romane inteleg ca le este greu cu legislatia europeana, deoarece nici romanilor nu le-a fost usor.

"Putem sa intelegem ca nu va este usor cu legislatia europeana, nici noua nu ne-a fost usor, dar cred ca cu rabdare, prin tenacitate, cu perseverenta si vointa vom reusi sa punem in practica proiecte importante", a spus Dragnea la intalnirea cu oameni de afaceri din China.

In discursul sau, vicepremierul Dragnea a insistat pe oportunitatile pe care investitorii chinezi le au piata de energie din Romania, avind in vedere proiectele de interconectare ale Romaniei cu tarile vecine si de cuplare la piete energetice regionale. Dragnea a aratat, totodata, ca in scopul facilitarii relatiilor de afaceri romano-chineze, exista discutii de imbunatatire a acordului de evitare a dublei impozitari dintre cele doua state, arata Mediafax.

Directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructura de transport din China, a declarat presei ca, desi compania sa cunoaste standardele impuse in Uniunea Europeana privind infrastructura si lucreaza deja in Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii in Romania e nevoie de proiecte finantate de la buget si prin intelegeri interguvernamentale.

"In Romania, daca vreti sa accelerati infrastructura de transport, este mai bine sa folsiti relatia directa, de la un guvern la celalat guvern, va fi mai rapid, altfel trebuie sa asteptam nu stiu cati ani", a spus directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd.

Citeste si:
BREAKING: Liviu Dragnea inculpat în dosarul Tel Drum
BREAKING: Liviu Dragnea...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Premierul Victor Ponta face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013
Victor Ponta a ajuns la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri