Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Ziua de astazi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, la Alba Iulia, in cadrul festivitatilor organizate de Ziua Nationala, ca in calitate de presedinte al Romaniei isi propune redescoperirea, impreuna, a ideii de unitate nationala.

"Ca presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala", a spus Iohannis, in discursul sau.

El a mentionat ca acest lucru inseamna asumarea unor obiective nationale, actiunea comuna in atingerea lor si refacerea increderii.

"Ziua de astazi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante", a continuat Iohannis. El a precizat ca, in perspectiva aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, Romania trebuie sa aiba obiective nationale, legate de de locul ei in Europa si in lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor intre regiuni, de conectare la Europa prin infrastructura, precum si obiective nationale legate de educatie, de reformarea institutiilor publice care servesc cetatenii.

"Suntem astazi o națiune de cetațeni care au aratat in fața intregii lumi ca prețuiesc valorile democrației și ca iși doresc o schimbare", a mai spus Iohannis.

Citeste si:
Topul ”orașelor smart” din România: Bucureștiul stă prost
Topul ”orașelor smart” din...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Presedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, in jurul orei 11.30, moment in care a fost intampinat de un grup de localnici imbracati in costume populare, care l-au servit cu paine, sare si palinca traditionala, iar cei prezenti la manifestarile de Ziua Nationala l-au aplaudat.

Iohannis, care poarta la gat un fular tricolor, a primit din partea unei stafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a inmanat directorului Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, urmand ca steagul sa fie expus in muzeu.

Ulterior, Iohannis a depus o coroana de flori la bustul Regelui Ferdinand din fata Catedralei Reintregirii, apoi a trecut prin multime, oprindu-se de mai multe ori pentru a saluta oamenii care ii stigau "La multi ani, domnule presedinte!". La ora transmiterii acestei știri, presedintele ales asista, alaturi de autoritatile locale, la slujba Te Deum oficiata pe un podium in fata Catedralei Reintregirii, de un sobor de ierarhi si preoti, informeaza Mediafax.

Sute de persoane participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale. Manifestarile au inceput in jurul orei 9.30 cu festivitatile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Bratianu si Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul si la busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria din fata Catedralei Reintregirii.

Citeste si:
NEWS ALERT | Ziua Națională, sărbătorită cu violențe la Paris
NEWS ALERT | Ziua Națională,...

Un numar de 860 de militari si peste 40 de mijloace tehnice de lupta, printre care si trei avioane MiG-21 Lancer, vor participa la parada militara. Trupele participante la parada sunt din structuri ale Ministerului Apararii, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii. Coordonatorul paradei este comandantul Diviziei IV Infanterie "Gemina” Cluj – Napoca, generalul de brigada Adrian Tonea.

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale cuprind atat momente solemne, cat si concerte in aer liber, spectacole de lasere si focuri de artificii. Acestea sunt finantate de Consiliul Local Alba Iulia cu 200.000 de lei si Consiliul Judetean Alba cu peste 300.000 de lei.

Sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri