Presedintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, in cartea de condoleante de la Ambasada Republicii Franceze, in urma atentatului de la redactia publicatiei ”Charlie Hebdo”, in mesajul scris aratand ca ”Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu intreaga comunitate internationala”.

”In aceste momente de adanca durere, doresc sa transmit sincere condoleante si intreaga solidaritate a natiunii romane, cetatenilor Republicii Franceze, afectati de acest tragic eveniment. Sunt alaturi de familiile indoliate si de familiile celor raniti si le asigur de profunda mea compasiune. Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu inteaga comunitate internationala, in lupta impotriva acestor acte crude, lipsite de orice ratiune”, este mesajul presedintelui Klaus Iohannis, din cartea de condoleante deschisa la Ambasada Frantei.

Seful statului a fost intampinat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, François Saint-Paul, si dupa ce a semnat in Cartea de condoleante, a intrat in sediul Ambasadei, unde a stat aproximativ zece minute. Presedintele nu a dorit sa faca declaratii presei.

Douasprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Si premierul Romaniei, Victor Ponta, a semnat in cartea de condoleante

Premierul Victor Ponta a ajuns in cursul zilei de joi la ambasada Frantei din Bucuresti pentru a semna in cartea de condoleante, in urma atacului de la Paris, el spunand ca a dorit sa transmita solidaritatea, dar si indignarea pentru gesturi si actiuni criminale care nu pot fi scuzate si justificate in niciun fel. "Transmit convingerea Romaniei ca, alaturi de Franta si de toate tarile lumii democratice si civilizate, sa luptam ca in viitor, prin toleranta, terorismul, actele acestea inumane sa poata fi, daca este posibil, prevenite si cu siguranta sa fie pedepsite atunci cand au loc", a spus Ponta, adaugand ca romanii se simt aproape de Franta si isi doresc sa fie impreuna atat in momente dificile, cat si in momente bune.

El a semnat sub un text care a fost scris in prealabil, in limba franceza, reprezentand mesajul Guvernului si al poporului roman pentru familiile victimelor, redactia Charlie Hebdo si poporului francez. Cartea de condoleante a fost asezata pe o masa in fata ambasadei, nu in incinta cladirii, reprezentantii ambasadei spunand ca decizia a fost luata pentru a permite accesul cat mai multor persoane.

Marti seara, seful Guvernului i-a transmis omologului francez, Manuel Valls, o scrisoare in care arata ca a aflat cu profunda indignare si tristete de atacul de la Paris si asigura ca Romania condamna cu fermitate terorismul si toate actele de violenta la adresa libertatii de exprimare si a valorilor democratiei. Douasprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri