Romania vrea sa inceapa discutii cu FMI si Uniunea Europeana pentru un nou acord, imbunatatit si flexibil, cel mai devreme in acest an, cu sprijinul celor mai mari partide politice, pentru a se proteja de socurile externe, a declarat pentru Bloomberg ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

Guvernul ar putea incheia un nou acord cu FMI si UE in 2016, a aratat Teodorovici. Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat intr-un interviu separat ca social-democratii au transmis Guvernului sa negocieze acordul. Opozitia sprijina la randul ei ideea ca Romania sa incheie un nou acord cu FMI si UE, potrivit co-liderului PNL Alina Gheorghiu, scrie Mediafax.

"Romania poate rezista pe cont propriu si nu avem nevoie de finantarea de la FMI, dar ar fi bine sa avem un acord flexibil, ca protectie fata de posibilele turbulente pe piete. Costurile de finantare ale statului sunt foarte scazute in prezent, dar nu se stie niciodata", a spus Teodorovici.

Romania, a doua cea mai saraca tara din UE, a incheiat trei acorduri succesive cu FMI si UE din 2009, care au servit ca ancore pentru politicile guvernamentale in domeniul bugetului, vanzarea companiilor de stat si economie. Premierul Victor Ponta a intrat in conflict cu creditorii internationali, in ultimul an, in legatura cu planurile de reducere a taxelor si majorare a salariilor in sectorul de stat.

Citeste si:
Teodorovici: Pozitia ferma a PSD - eliminarea pensiilor speciale
Eugen Teodorovici: Pozitia...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
10 recomandari la doi ani de la implementare normelor GDPR
Setari Cookie-uri