Teodor Melescanu a declarat, vineri, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar in care se fac cercetari in rem pentru ”posibile infractiuni comise de militari”, spunand ca este vorba despre un aparat medical performant cumparat de Spitalul Militar

Melescanu a stat aproximativ o ora in sediul DNA, iar la iesire a spus ca este responsabil pentru tot ce s-a intamplat in timpul serviciului sau, fiind audiat ca martor intr-un dosar in care se fac cercetari privind posibile infractiuni legate de achizitii facute de Spitalul Militar, potrivit Mediafax.

Intrebat de ce a fost chemat la audieri in acest dosar, Melescanu a aratat ca era firesc deoarece in calitatea sa de ministru al Apararii trebuia sa stie ce achizitii se fac, dar ca in final documentele pentru aceste achizitii erau semnate de specialisti.

Intrebat daca stie despre achizitiile pe care le-ar fi facut fostul comandant al Spitalului Militar Ioan Sarbu, respectiv un aparat performant pentru radiologii dentare care ar fi costat foarte mult, Melescanu a confirmat ca este vorba despre acel aparat, spunand ca nu cunoaste date despre utilizarea acestuia. De asemenea, intrebat daca il cunoaste pe doctorul Ioan Sarbu, Melescanu a confirmat, spunand ca i-a fost subordonat.

Intrebat, totodata, daca a incalcat legea, el a raspuns: ”Eu personal nu, evident ca daca as fi incalcat-o nu m-ar fi chemat ca martor”. Chestionat pe ce criterii l-a numit in functii pe Ioan Sarbu, Melescanu a spus: ”Nu cred ca eu l-a numit in functie, cred ca era acolo”. Melescanu a precizat ca este vorba despre ”un dosar pentru o urmarire in rem in legatura cu posibile infractiuni comise de militari”.

Citeste si:
Romania semneaza Acordul de la Paris in ziua in care SUA renunta
Romania a depus documentul de...

Surse judiciare declarau ca Teodor Melescanu, fost ministru de Externe si fost sef al Serviciului de Informatii Externe, ar fi fost chemat la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor intr-un dosar in care este vizat un cadru medical militar. In perioada 2007-2008, Teodeor Melescanu a fost ministru al Apararii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Serviciul Investigatii Criminale cerceteaza incendiul din sectorul 5
Setari Cookie-uri