Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut renumararea voturilor de la alegerile locale din 17 sectii din Sectorul 1. Cererea va fi analizata si solutionata, a declarat presedintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Alexandru Stoian.

Acesta a precizat ca pe mail a fost primita o “intampinare” de la USB, care urmeaza sa fie luata in discutie si sa se decida daca in cele 17 sectii de vot indicate de solicitant vor fi renumarate voturile, conform NEws.ro

Liderul USB, Nicusor Dan, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, ca USB nu a avut delegati in 36 de sectii de vot din Sectorul 1, iar in acestea “PSD a castigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra)".

“In sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegati in 126 de sectii. In ele, Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi)”, a scris Nicusor Dan.

Duminica seara, rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES o indicau pe Clotilde Armand, candidatul USB, cu cele mai multe voturi, respective 31,4, fiind urmata de Daniel Tudorache (Alianta PSD+UNPR) - 30,5%.

Primele rezultatele provizorii publicate de Biroul Electoral Central pentru Bucuresti aratau o rasturnare de situatie in Sectorul 1, atat fata de sondajele exit-poll, cat si fata de rezultatele provizorii anterioare publicate, Clotilde Armand avand 28,73% din sufragii, iar Daniel Tudorache - 31,14% din voturi.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Exit poll, ora 21: cine a castigat Primaria Capitalei