Delia Popescu, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, a fost numita oficial de catre presedintele Klaus Iohannis pentru functia de ministrul al Comunicatiilor.

”Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi (marti - n.r.) presedintelui Romaniei Klaus Iohannis propunerea de numire in functia de ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a doamnei Delia Popescu”, iar presedintele a aprobat numirea ei ,confrom News.ro.

Potrivit sursei citate, Delia Popescu activeaza in domeniul e-guvernarii din anul 2003, ocupandu-se de dezvoltarea si implementarea sistemelor informatice destinate furnizarii serviciilor publice electronice atat pentru cetateni, cat si pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achizitii Publice - SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronica in transporturi - SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul National Electronic de Plata online taxe si impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost sustinerea de parteneriate strategice destinate unei implementari coerente de servicii de eGuvernare, avand ca principal obiectiv imbunatatirea performantei administratiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate, mentioneaza Guvernul.
Din 2014, Delia Popescu este presedinte al Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, institutie publica finantata din venituri proprii si aflata in coordonarea prim-ministrului.

In perioada 2009-2014, ea a fost vicepresedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

In perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnica in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala. Din 2007 pana in 2008 a fost sef Serviciu Atribuire Electronica in Transporturi in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

Din 2013 este membru in Consiliul INIS - Infrastructura Nationala pentru Informatii Spatiale privind datele spatiale.
S-a nascut la Bucuresti, in 22 noiembrie 1978 si este necasatorita.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Patriarhul Daniel blocheaza depesedizarea dorita de Iohannis
Setari Cookie-uri