Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a anuntat, duminica, in urma prezentarii unei analize a activitatii Primariei Generale, la cinci luni de la preluarea mandatului de catre Gabriea Firea, ca USR ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la finalul primului an de mandat, scrie News.ro.

Nicusor Dan a prezentat, intr-o conferinta de presa, situatia de la Primaria Generala si CGMB, in viziunea Uniunii Salvati Romania, si a aratat ca o prima concluzie este ca, in acest timp, de cand Gabriela Firea a preluat mandatul, cateva milioane de euro au fost alocati eronat si s-au intors in buget.

”Activitatea domniei sale este deplorabila”, a spus liderul USR, precizand ca, desi Gabriela Firea a spus ca prioritatea sa este ca in sase luni sa fluidizeze traficul, acesta este identic, daca nu mai rau.

Nicusor Dan a mai spus ca RADET a ajuns in aceste luni in insolventa, cu risc mare de faliment. Potrivit presedintelui Uniunii Salvati Romania, in prezent, in Primaria Generala este o transparenta si mai slaba decat cea din vremea lui Sorin Oprescu.

El a mai acuzat-o pe Firea de infiintarea de structuri paralele celor existente deja in Primarie, dar si angajarea de personal pe perioada determinata, pe aceeasi schema ca Liviu Dragnea, in Consiliul Judetean Teleorman, evitand ca acesti oameni sa aiba statutul de functionar public si sa existe obligativitatea ca acestia sa isi depuna declaratii de avere si interese, pe site-ul institutiei.

Citeste si:
Voiculescu: USR-PLUS va avea un candidat unic la Primăria Capitalei
Vlad Voiculescu: Alianţa...

”Vedem cum, in Primaria Generala, fara niciun fel de concurs, au inceput sa apar oameni din anturajul lui Pandele, Becali si Robert Negoita, fara concurs, fara evaluare profesionala, fara niciun motiv pentru care acesti oameni ar trebui sa fie angajati in Primaria Generala”, a mai spus Dan.

Liderul USR a mentionat ca primarul Gabriela Firea a luat doar decizii populiste, electorale. ”Ce am vazut un in aceste cinci luni este populist. Au fost date acte administrative cu continutul de tipul «vom face»: vom reabilita spitale, vom infiinta o autoritate pentru cladirile cu risc seismic, vom face cabinete medicale in scoli”, a spus Nicusor Dan.

El a continuat: ”Mai asteptam pana la implinirea unui an de mandat, iar in situatia in care chestiunile vor continua in acest mod, luam in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Gabriela Firea, la finalul acestui prim an de mandat”.

Citeste si:
Firea e sigură că va pierde alegerile
Firea e sigură că va pierde...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Firea: Anunţ luni decizia în privinţa vinietei Oxigen
Setari Cookie-uri